Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Jandarmii bistriteni au depistat peste 5.000 de articole pirotehnice.

Un magazin din localitatea Prundu-Bargaului care efectua acte de comert cu materiale pirotehnice de mai multe tipuri, avea scoase la vanzare si articole din categoriile F1 si F2 - pentru comercializarea carora este nevoie de avize din partea Politiei, respectiv a Inspectoratului Teritorial de Munca. La vanzare erau scoase peste 5.000 de astfel de articole pirotehnice.

         Avand in vedere cele constatate, jandarmii au intocmit pe numele administratorului societatii, actele de sesizare a organelor de urmarire penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de efectuare de operatiuni cu articole pirotehnice fara drept, conform Legii nr. 126 din 1995 republicata, privind regimul materiilor explozive.

     Materialele pirotehnice au fost ridicate in vederea confiscarii si impreuna cu actele de sesizare vor fi predate organelor de urmarire penala in vederea continuarii cercetarilor.

          Toti cei interesati trebuie sa cunoasca si prevederile legale in vigoare. Astfel, conform Legii 126 din 1995 republicata, privind regimul materiilor explozive reglementarea regimului materiilor explozive in unitatile producatoare se stabileste prin instructiuni emise de acestea si avizate de Ministerul de Interne si, dupa caz, de Ministerul Apararii Nationale si de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

0 comentarii1589 vizualizări29 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0