Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 10 Aprilie 2021 - 14587
Misiunile jandarmilor cu ocazia Revelionului si a Anului Nou.

In perioada 31 decembrie 2020 - 03 ianuarie 2021, de Revelion si Anul Nou, peste 360 de jandarmi se vor afla in misiuni pe raza municipiului Bistrita, in localitatile Nasaud, Beclean, Sangeorz-Bai si in zona montana din aria de competenta.

           Structurile montane cu efectivele Posturilor Montane Rodna, Piatra Fantanele si Colibita vor executa misiuni de mentinere a ordinii publice pentru prevenirea si descoperirea infractiunilor in statiuni montane.

          Vor fi intensificate verificarile cu preponderenta in zona cabanelor si pensiunilor din aria de competenta a posturilor montane dar si la pensiunile din Baile Figa si Sangeorz-Bai, acolo unde se estimeaza a fi organizate petreceri de Revelion.

           Atat in noaptea de Revelion si de Anul Nou vor fi constituite echipe specializate de interventie pentru solutionarea sesizarilor cetatenilor si a situatiilor aparute in zona de responsabilitate, pentru a interveni in mod operativ la evenimentele sesizate prin intermediul 112.

             Totodata, Jandarmeria Bistrita-Nasaud desfasoara in aceasta perioada actiuni pentru prevenirea si combaterea fenomenului contraventional si infractional specific sarbatorilor iernii, prin monitorizarea respectarii legislatiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

            Chiar daca in anii anteriori eram obisnuiti sa sarbatorim trecerea in noul an alaturi de familie si prieteni, anul acesta pentru a evita raspandirea imbolnavirilor Jandarmeria Bistrita-Nasaud informeaza pe toti cei interesati faptul ca in conformitate cu prevederile legale in vigoare se interzice:

-      desfasurarea de reuniuni cu prilejul unor sarbatori, aniversari, petreceri in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private;

-       organizarea de evenimente private (nunti, botezuri, mese festive), in spatii inchise sau deschise cum ar fi, fara a se limita la acestea saloane, camine culturale, restaurante baruri, terase, cafenele, sali/corturi de evenimente;

           De asemenea, in interiorul localitatilor se interzice circulatia persoanelor in grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu apartin aceleiasi familii, precum si formarea unor asemenea grupuri.

           In conformitate cu prevederile legale in vigoare este permisa circulatia persoanelor in intervalul 23.00-05.00 doar pentru anumite motive, sanctiunile prevazute de lege fiind cuprinse intre 500 si 2.500 de lei.

          (Hotararea  nr. 1065 din 11 decembrie 2020, privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei Covid-19, Legea nr. 55 din 2020, privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei COVID-19)

 

         Va informam ca in intervalul 23.00-05.00, pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe proprie raspundere iar pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte la cererea personalului autoritatilor abilitate, o declaratie pe proprie raspundere, completata in prealabil pentru fiecare persoana.

 

         Totodata in perioada imediat urmatoare jandarmii vor participa si la mentinerea ordinii si sigurantei publice in sistem integrat in cooperare cu Politia, prin patrulari mixte dar si patrule de jandarmi in mediul urban si rural.    

              In cazul in care sunteti martorii savarsirii unor fapte de natura antisociala solicitati sprijin prin sistemul unic de urgenta 112.

         Persoanele care vor alege sa isi petreaca finalul de an in statiunile turistice montane sa se informeze asupra starii vremii, itinerariului, a conditiilor climatice locale.

         In cazul unor probleme nedorite in spatiul montan, anuntati Jandarmeria Montana Rodna, Piatra Fantanele sau Colibita prin intermediul numarului unic pentru apeluri de urgenta 112, specificand urmatoarele: datele de identificare ale persoanei care anunta, ce s-a intamplat si cate persoane au nevoie de ajutor.

 

         Va recomandam tuturor sa evitati in continuare zonele aglomerate si intalnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiti in aceeasi gospodarie, pentru a limita raspandirea infectiilor si pentru evita ulterior imbolnavirile in randul celor dragi.

            

         Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, va ureaza tuturor Un An Nou mai bun si multa sanatate!

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii486 vizualizări31 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0