Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 10 Aprilie 2021 - 14587
Masuri dispuse de Jandarmeria Bistrita-Nasaud cu ocazia manifestarilor religioase de Boboteaza.

La nivelul judetului Bistrita-Nasaud, jandarmii vor asigura miercuri, 6 ianuarie a.c., de Boboteaza, masurile de ordine publica la 11 lacasuri de cult din: municipiul Bistrita, Nasaud, Singeorz-Bai, Beclean, Rodna si Piatra-Fintinele. La nivel national vor avea loc 186 de manifestari religioase prilejuite de sarbatorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza).

        Atat pentru asigurarea ordinii si sigurantei publice, cat si pentru respectarea normelor legale in vigoare cu scopul de a preveni si combate efectele pandemiei de Covid-19, Jandarmeria Bistrita-Nasaud a dispus masuri de supraveghere a desfasurarii activitatilor care vor avea loc in apropierea lacaselor de cult.

        Anul acesta, pentru a asigura respectarea masurilor de distantare fizica si evitarea aglomerarilor de persoane in zonele de desfasurare a acestor procesiuni, vor fi create culoare special amenajate pentru accesul participantilor.

       Tot in vederea respectarii acestor masuri, organizatorul a dispus o serie de masuri suplimentare pentru buna desfasurare a procesiunilor religioase, dupa cum urmeaza:

• participantii care ajung la aceste slujbe vor fi indrumati de voluntari ai organizatorului catre locatiile in care se va putea intra in numar limitat;

• va fi asigurat participantilor accesul la solutia dezinfectanta;

• agheasma mare va fi oferita credinciosilor, doar de catre voluntarii care vor purta masca si manusi;

• voluntarii vor veghea la respectarea masurilor stabilite.

       Jandarmeria Romana, alaturi de Patriarhia Romana face apel catre toti cetatenii sa acorde o atentie sporita masurilor de protectie sanitara (purtarea mastii de protectie si respectarea distantarii fizice fata de celelalte persoane prezente), sa adopte un comportament civilizat si sa respecte indicatiile jandarmilor.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii458 vizualizări05 ianuarie 2021
rss 2.0
rss 2.0