Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Jandarmii montani - exercitii de pregatire pentru interventii la inaltime!

Un turist a apelat la sprijinul jandarmilor montani Piatra-Fintinele afirmand ca s-a ratacit, este singur si se afla in pericol. Din fericire a reusit sa transmita jandarmilor montani coordonatele GPS. Dupa primirea solicitarii, au fost verificate coordonatele care  indicau o zona destul de greu accesibila. Imediat jandarmii montani au stabilit traseul de deplasare, echipamentul necesar si au inceput deplasarea, initial cu ATV-ul din dotare, ulterior aceasta facandu-se pe schiuri de tura.

         Din fericire acesta a fost doar un exercitiu de pregatire executate de catre jandarmii montani din Piatra-Fintinele, tocmai pentru ca o astfel de interventie intr-un caz real sa fie realizata in sprijinul celor care au nevoie.

        Daca v-ati hotarat sa va petreceti timpul liber in zona montana a judetului Bistrita-Nasaud, este bine sa tineti cont de urmatoarele recomandari: inainte de a pleca la munte informati-va asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starii vremii si a  conditiilor climatice locale. Plecati pe munte doar cu echipament adecvat, lanterna, rucsac, trusa de prim-ajutor si nu riscati sa plecati singuri la drum. Trebuie sa aveti autovehiculele echipate corespunzator pentru conditii de iarna (tractiune 4x4, anvelope de iarna, lanturi, nisip, lopata etc.). Folositi numai drumurile deschise circulatiei, traseele marcate si urmariti marcajele de pe traseu.

         Apelati cu incredere la jandarmii montani si respectati indicatiile acestora. Daca apelati 112 specificati urmatoarele: datele de identificare ale persoanei care anunta, ce s-a intamplat, cate persoane au nevoie de ajutor si locul unde sunt persoanele aflate in dificultate.

        Totodata, respectati masurile de protectie individuala pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2.

 

          Informatii de background:

          Jandarmeria Montana este structura specializata a Jandarmeriei Romane destinata mentinerii ordinii publice in statiunile montane si pe traseele turistice, fiind permanent prezenta in mijlocul turistilor. Jandarmii montani executa zilnic misiuni de patrulare pe traseele montane pentru indrumarea/sprijinirea turistilor, participand totodata si la actiuni comune cu reprezentantii institutiilor abilitate pentru prevenirea si combaterea infractiunilor si contraventiilor privind asigurarea protectiei, conservarii fondului cinegetic si piscicol natural, precum si pentru protectia mediului.

          Pe raza judetului nostru, din subordinea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud fac parte Posturile de Jandarmi Montane Rodna, Piatra-Fintinele si Colibita.

 

          .

 

        Masuri de ordine si siguranta publica executate de catre Jandarmeria Bistrita-Nasaud cu ocazia manifestarilor organizate de Ziua Unirii

        Duminica, 24 ianuarie a.c., sarbatorim Ziua Unirii Principatelor Romane. La Bistrita jandarmii vor fi prezenti in Piata Unirii, atat pentru masuri de ordine si siguranta publica cat si pentru asigurarea respectarii normelor de igiena colectiva si individuala cu scopul prevenirii si combaterii efectelor pandemiei de Covid-19.

        Astfel, in conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern nr. 3 din 12.01.2021, privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei, incepand cu data de 13 ianuarie 2021 precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, anul acesta pentru a asigura respectarea masurilor de distantare fizica nu se va dansa Hora Unirii iar toti cetatenii care participa la manifestari vor trebui sa acorde o atentie sporita masurilor de protectie sanitara, (purtarea mastii de protectie si respectarea distantarii fizice fata de celelalte persoane prezente), sa adopte un comportament civilizat si sa respecte indicatiile fortelor de ordine.

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii2975 vizualizări22 ianuarie 2021




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0