Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 10 Aprilie 2021 - 14587
Jandarmii montani Rodna au intervenit in sprijinul a doi turisti impotmoliti cu masina in zapada.

Jandarmii montani Rodna au intervenit in sprijinul a doi turisti impotmoliti cu masina in zapada la 1250 m altitudine pe drumul de intoarcere inspre casa. Jandarmii montani Rodna au intervenit in sprijinul a doi turisti care au ramas blocati cu autoturismul in zapada, dupa ce au petrecut cateva zile la Cabana Diana din Valea Blaznei.

Avand in vedere faptul ca in zona se afla Complexul Alpina Blazna iar accesul cu autovehiculele catre cabana era ingreunat de zapada destul de moale din cauza incalzirii vremii, administratorul complexului le-a oferit un autovehiculul senilat cu care sa poata urca in zona.

Alaturi de un angajat al complexului turistic, jandarmii au degajat drumul care era blocat de brazi rupti de vant, dupa care au ajuns in zona indicata de catre cei doi turisti si le-au acordat sprijin in vederea continuarii drumului in siguranta.          

Cei doi turisti sunt din Cluj si petrecusera cateva zile la Cabana Diana, care este situata la altitudinea de 1.250 m, la aproximativ 3 km de Complexul Alpina Blazna care este situat la 1.100 m altitudine.

Informam turistii ca momentan drumul in zona este practicabil in conditii de iarna.

0 comentarii432 vizualizări04 februarie 2021
rss 2.0
rss 2.0