Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 28 Martie 2024 - 14587
Peste 5.000 de misiuni executate de jandarmii bistriteni in primele sase luni ale anului.

In prima jumatate a acestui an jandarmii au executat pe raza judetului Bistrita-Nasaud 5.286 misiuni. Dintre acestea ponderea cea mai mare o reprezinta misiunile de mentinere a ordinii publice cu 4.295 de misiuni executate (in context Covid-19, in sistem integrat), alte 316 fiind misiuni de asigurare a ordinii publice, respectiv 155 de restabilire a ordinii publice.

Numai in context Covid-19 au fost executate in primele 6 luni ale acestui an 2.070 misiuni, in timp ce in sistem integrat - in cooperare cu Politia au fost executate 2.225 de misiuni.

 Totodata, in perioada mentionata au mai fost executate 455 misiuni de mentinere pe traseele montane din aria de competenta in sprijinul turistilor, in cooperare cu alte institutii, misiuni de protectie a transporturilor de vaccinuri sau activitati de punere in aplicare a mandatelor de aducere, in urma carora au fost aplicate 1.600 amenzi contraventionale in valoare totala de 921.570 lei si 4.021 avertismente scrise.

In perioada mentionata au fost constatate in flagrant, atat independent cat si in cooperare cu Politia, 162 fapte de natura penala. 

In ceea ce priveste interventia in sprijinul populatiei, jandarmii au fost solicitati sa intervina prin intermediul Numarului Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 si in zone unde a fost semnalata prezenta ursilor in judetul nostru, ocazie cu care jandarmii s-au deplasat la locurile indicate, fiind acordat sprijin pentru indepartarea acestora in mediul natural.

In perioada analizata, actiunile cu caracter preventiv pentru responsabilizarea populatiei cu privire la respectarea masurilor de protectie sanitara, in zonele aglomerate, piete, parcuri, in mijloace de transport in comun si in alte zone de interes operativ, au reprezentat o prioritate.

Reamintim tuturor cetatenilor faptul ca pot solicita sprijinul jandarmilor prin apelarea Numarului Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de Jandarmerie, atunci cand situatia o impune.  

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii3192 vizualizări08 iulie 2021




rss 2.0
rss 2.0