Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Biserica Ortodoxa Romana a ajutat prin activitati filantropice 120.000 de oameni in 2019.

Pentru anul 2019 Biserica Ortodoxa Romana a investit o cifra de peste 32 de milioane de euro in activitati filantropice. Atunci ma intreb de ce media ignora un astfel de rezultat continuand sa alimenteze stirile negative si sa denigreze imaginea Bisericii si a preotilor sai?
De multe ori am auzit sintagma: Vrem spitale, scoli si nu catedrale. Iata ca o analiza asupra lucrurilor concrete in care a investit Biserica ne arata cum este realitatea de facto.

147 de cantine sociale si brutarii.
42 de institutii ce ofera servicii medicale si farmacii.
107 de centre de zi pentru copii.
31 de centre pentru varstnici.
50 de centru rezidentiale pentru varstnici.
52 de birouri de asistenta sociala si centre comunitare.
38 de centre de tip familial.
51 de gradinite sociale si after school.
13 locuinte protejate.
85 de centre informationale, de consultare si centre de resurse.
3 institutii de invatamant pentru adulti.
15 centre de urgenta (pentru persoane fara adapost, pentru victime ale violentelor domestice si cele ale traficului de persoane)
18 campusuri de tabara.
51 de centre educative.
93 de institutii cu specific diferit.

In cazul proiectelor, Biserica Ortodoxa Romana a investit in 545 de proiecte si programe sociale (24 cu finantare externa, 83 cu finantare publica, 384 cu fonduri private si 54 finantare mixta), din urma carora au beneficiat aproximativ 119.758 de persoane ( 46.789 copii, 8.371 persoane cu dizabilitatii, 45.015 varstnici si 19.983 someri si adulti in dificultate).

Nu au fost uitati nici cei din centrele militare, penitenciare, spitale, asezaminte sociale.

Voluntarii Catedralei Mantuirii Neamului au plecat in diferite caravane de ajutorare si preventie in toata tara.
"Sanatate pentru sate", "Educatie pentru sanatate", "Doneaza sange! Salveaza o viata" precum si actiuni impotriva abandonului scolar, discriminarii sociale si campanii de preventie a cancerului de col sunt doar o parte din activitatile de anul acesta.

Masa Bucuriei a strans peste 855.788 de euro pentru bunuri alimentare si igienico-sanitare pentru centrele sociale.
In cheltuiele descrise anterior nu intra toate activitatile sustinute de parohii sau manastiri, care nu pot fi cuantificate.

Toate aceste activitati nu ar fi fost duse la bun sfarsit fara implicarea activa si fara daruirea preotilor, monahilor si a voluntarilor.
De cele mai multe ori blamati ca fiind corupti, limitati, istigatori la ura sau bigoti, preotii isi daruiesc timpul lor celor ce au nevoie fie prin activitati, fie prin vorbe bune, dar de cele mai multe ori prin ascultarea durerilor noastre, alinandu-le si cerand de la Dumnezeu, pentru noi, iertarea.

 

 

0 comentarii7000 vizualizări19 februarie 2020
rss 2.0
rss 2.0