Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Indemnuri pentru siguranta preotilor si a credinciosilor din Mitropolia Clujului in perioada crizei.

In acest context de criza, Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului intelege ca este de datoria ei sa sprijine toate demersurile autoritatilor statului privitoare la limitarea imbolnavirilor cu noul Coronavirus si recomanda preotilor si credinciosilor ei sa respecte cu strictete si responsabilitate recomandarile medicale cu privire la siguranta sanatatii lor si a celor din jur.

Prima si cea mai importanta misiune a Bisericii este sa fie in permanenta deschisa si sa le ofere oamenilor mangaiere, rugaciune si speranta.

Pentru a garanta insa un climat decent si de siguranta in desfasurarea slujbelor religioase din aceasta perioada, recomandam preotilor sa asigure in fiecare biserica dezinfectantarea frecventa a cailor de acces si a obiectelor cu care credinciosii vin in contact, sa puna la dispozitie un recipient cu dozator pentru igiena mainilor si sa asigure o buna sonorizare. Impreuna cu consilierii parohiali sa vegheze la evitarea aglomerarii din biserici, iar in astfel de situatii sa recomande credinciosilor ascultarea slujbelor de afara sau in spatiile sonorizate de la demisol. La toate acestea, transmisiunile Radio si TV ale sfintelor slujbe asigura comuniunea liturgica si de rugaciune pentru cei care nu pot fi in biserica.

Credinciosii trebuie sa stie ca in aceasta perioada a Postului Mare, in biserici se savarsesc slujbe si peste saptamana, se pot spovedi si impartasi in orice zi, evitand astfel aglomerarea in interior, in special duminica.

Este un semn de dragoste si responsabilitate crestina ca fiecare sa se cerceteze pe sine, sa nu se expuna in mod inutil imbolnavirii si sa nu ii puna in pericol nici pe ceilalti.

Sa sporim in aceste zile postul si rabdarea si sa inmultim rugaciunea pentru toata lumea, ca Dumnezeu sa nu isi intoarca fata Lui de la noi!

 

Biroul de presa al Mitropoliei Clujului

Pr. Bogdan Ivanov.

0 comentarii6314 vizualizări13 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0