Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Indemn pastoral pentru preoti si credinciosi - Mitropolitul Andrei.

Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, a transmis miercuri, 18 martie 2020, clerului si credinciosilor din intreaga eparhie, un mesaj cu prilejul incercarii prin care trece lumea in aceasta perioada.

Preacucernici Parinti Protopopi, Preacuviosi Parinti, Preacuvioase maici, iubiti credinciosi si credincioase,

Sfantul Iacov ne spune ca "mult poate rugaciunea staruitoare a dreptului" (Iacov 5, 16). Iar in cartea lui Iona Il auzim pe Domnul zicand: "Cum sa nu-Mi fie mila de cetatea cea mare a Ninivei, cu mai mult de o suta douazeci de mii de oameni care nu stiu sa deosebeasca dreapta de stanga lor, si cu un numar mare de dobitoace" (Iona 4, 11).

Tinand seama de aceste citate scripturistice, de sfatul pe care ni-l da Parintele Patriarh Daniel spunandu-ne ca "rugaciunea si fapta buna sunt izvor de putere spirituala pentru a invinge incercarile la care suntem supusi, dar si pentru a inainta duhovniceste spre sarbatoarea Sfintelor Pasti", va indemnam ca in actuala situatie in care lumea este incercata de epidemia de coronavirus:

  1. La toate bisericile din Arhiepiscopia noastra sa se traga clopotele zilnic la ora 12:00.
  2. Preotii imediat sa zica rugaciunile incepatoare, la care sa adauge rugaciunea speciala venita de la Sfanta Patriarhie.
  3. Toti credinciosii, pe la casele lor, sa spuna rugaciunile incepatoare si din Cartea de rugaciuni "Rugaciune la necazuri si suparari".
  4. Calugarii si calugaritele la rugaciunile incepatoare sa adauge si "Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului".
  5. Permanenta Consiliului Eparhial se constituie in Comitet Eparhial de Urgenta care va raspunde eventualelor solicitari ale preotilor si credinciosilor. Telefon: 0799 927 821

Rugandu-ne bunului Dumnezeu, promovand in spatiul public recomandarile autoritatilor de stat, aratand iubire si solidaritate fata de oamenii varstnici, fata de cei aflati in izolare sau in carantina, fata de cei aflati in nevoi, nadajduim sa depasim aceasta incercare prin care trecem.

Nu uitati cuvintele Domnului Hristos:  "In lume necazuri veti avea; dar indrazniti. Eu am biruit lumea" (Ioan 16, 33).

Cu sfanta dragoste si binecuvantare,

†ANDREI

Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului

 

https://www.mitropolia-clujului.ro/mitropolitul-andrei-indemn-pastoral-pentru-preoti-si-credinciosi/

0 comentarii6146 vizualizări19 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0