Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Filantropia Ortodoxa B-N, poarta de grija oamenilor singuri, sarmani, batrani si bolnavi si a celor aflati in stare critica.

In contextul pandemiei de coronavirus, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului, prin Asociatia Filantropia Ortodoxa Bistrita-Nasaud, poarta de grija in continuare, oamenilor singuri, sarmani, batrani si bolnavi si a celor aflati in stare critica.

            Cantina sociala Sfanta Filofteia din Piata Unirii Nr. 9 asigura hrana pentru toate persoanele fara adapost aflate in izolare la adapostul pus la dispozitie de Primaria Bistrita.

80 de portii se ofera, in continuare, la pachet, beneficiarilor aflati in evidenta Cantinei Sfanta Filofteia si se asigura hrana pentru majoritatea persoanelor fara adapost de la Centrul de noapte al Primariei Bistrita de pe str. I. L. Caragiale, cu un total de peste 100 de portii oferite zilnic.

            De asemenea oferim, in mod gratuit, la cerere, hrana la domiciliu pentru persoanele varstince si bolnave, aflate in autoizolare. (Info. Tel. 0749404795)

            Serviciul de ingrijiri medicale la domiciliu Sfantul Nectarie, prin cei 12 asistenti medicali generalisti, ofera ajutor semnificativ oamenilor care sufera de afectiuni acute si/sau cornice asigurand la domiciliul pacientilor servicii medicale recomandate de catre medicii de familie sau de medicii din ambulator. In prezent sunt ingrijiti 21 de pacienti pe raza intregului judet.

            Centrele rezidentiale pentru persoane varstnice si cu nevoi speciale de la Cusma, Maieru si Tirlisua ofera ocrotire pentru 100 persoane varstnice, asigurandu-le asistenta medicala, sociala si spirituala.

            Serviciul de Ambulanta si Transport Dializa efectueaza in continuare transporturi medicale sanitare neasistate de catre soferi, ambulantieri si asistenti medicali care isi practica profesia cu inalta probitate morala, in conditii de igiena foarte bune, punand in aplicare toate masurile de precautie specifice pentru infectiile de SARS-CoV 2.

 

            Toate aceste activitati sunt desfasurate de ostenitorii Asociatiei Filantropia Ortodoxa Bistrita-Nasaud care au ca deziderat iubirea Mantuitorului Iisus Hristos: "mai mare dragoste decat aceasta nu poate avea cineva decat sa isi puna viata pentru semenii sai." (In, 15, 13)

 

            Cei care doriti si puteti, Va rugam sa sprijiniti activitatile noastre prin donatii de bani, alimente si fructe la sediul Cantinei sociale Sfanta Filofteia din Piata Unirii nr. 9 (sediul Protopopiatului Ortodox) de luni pana vineri intre orele 8:00 - 16:00.

 

www.filantropiabistrita.ro

 

ASOCIATIA "FILANTROPIA ORTODOXA" FILIALA BISTRITA-NASAUD

CIF: 31017916

RO09RNCB0038130592410001 - BANCA BCR - Bistrita

 

"Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut" (Mt. 25, 40)

0 comentarii5782 vizualizări01 aprilie 2020
rss 2.0
rss 2.0