Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Expozitia dedicata implinirii a 30 de ani de la Revolutia Romana.

La implinirea a 30 de ani de la Revolutia Romana, Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud si Arhivele Nationale Bistrita-Nasaud organizeaza o expozitie foto-documentara dedicata acestui eveniment major din istoria noastra, luand ca reper cronologic vizita lui Nicolae Ceausescu in judetul Bistrita-Nasaud din octombrie 1989, mergand pana la primele alegeri libere, din mai 1990.

Demersul doreste sa exploreze si o realitate cotidiana,ramasa cumva in umbra cercetarilor, prin expunerea deobiecte din perioada comunista, pentru ca aceea epoca,traita de unii dintre noi, sa fie mai bine inteleasa de noile generatii, realizand astfel o punte intre trecut si prezent,cu ochii spre viitor.

Transmitem multumirile institutiilor noastre tuturor persoanelor care au dat curs invitatiei de a dona documente si obiecte referitoare la evenimentele din timpul Revolutiei.

Va asteptam pe 16 decembrie 2019, ora 11, la sediul Arhivelor Nationale Bistrita-Nasaud, ora 11, din str. Garii,nr. 3-5, sa vizionam impreuna aceasta expozitie.

Cu pretuire,

Dr. Cornelia VLASIN - sef serviciu Arhivele NationaleBistrita-Nasaud

0 comentarii7903 vizualizări12 decembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0