Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Miercuri 14 Aprilie 2021 - 14587
Dezafectarea in regim de urgenta a depozitului de deseuri de pe malul stang al raului Sieu.

Administratia Bazinala de Apa (ABA) Somes-Tisa s-a autosesizat in urma informatiilor aparute in mass-media, vizand depozitarea ilegala a deseurilor pe malul stang al raului Sieu.  Inspectorii Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Bistrita-Nasaud s-au deplasat imediat la fata locului, in data de 16 septembrie 2020. La data controlului, depozitul de diverse deseuri prezenta urme de incendiere.

 Reprezentantii comunei Mariselu au declarat ca nu au avut cunostinta de existenta depozitului neconform. De altfel, zona este greu accesibila, pe un drum agricol, printre culturi de porumb.

 Inspectorii din cadrul institutiei noastre au dispus primariei Mariselu ecologizarea perimetrului in regim de urgenta, termenul impus fiind 18 septembrie. De asemenea, primaria Mariselu are obligatia salubrizarii permanente a cursurilor de apa.

 Referitor la declaratiile publice ale domnului Cristian Tetcu, care preciza ca acest depozit ar exista de mai multi ani: "In toti acesti ani, situatia a fost adusa public la cunostinta institutiilor abilitate si Primariei Mariselu, fara ca acestea sa fi luat vreo masura", precizam ca la nivelul SGA Bistrita-Nasaud nu a mai fost depusa nicio sesizare in legatura cu aceasta problematica.

 Institutia noastra a fost sesizata de catre domnul Marius Balan, presedintele Partidului Verde, doar in dimineata acestei zile, dupa ce inspectorii nostri realizasera deja controlul, asa cum am mentionat anterior.

 Facem apel la responsabilitate si colaborare, dezideratul comun al nostru, al tuturor: institutii, ONG-uri, mass-media, societatea civila fiind protejarea mediului in care traim si rezolvarea situatiilor in care se produc incalcari ale normelor legale.

 

 Compartimentul de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa

0 comentarii3584 vizualizări17 septembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0