Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Miercuri 14 Aprilie 2021 - 14587
Campanie de informare si colectare a deseurilor electrice si electronice.

Cu ocazia Zilei Internationale a Reciclarii Deseurilor Electrice, in perioada 28 septembrie-26 octombrie 2020 a avut loc o campanie de informare si colectare a deseurilor electrice si electronice in 32 de orase din Romania, organizata de Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec, in parteneriat cu autoritatile locale.

Aceasta este o initiativa dezvoltata de WEEE Forum, asociatia internationala a sistemelor de colectare a deseurilor electrice, care a implicat peste 100 de organizatii diferite din peste 60 de tari din intreaga lume. Scopul evenimentului a fost de a creste nivelul de constientizare privind importanta colectarii deseurilor electrice si de a incuraja populatia sa faca acest gest responsabil.

In urma campaniei organizata in cele 26 de judete, aproximativ 500.000 de kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) au fost colectate selectiv si trimise la reciclare. Romanii s-au debarasat corect de aparatele electrice fie ducandu-le la punctele de colectare provizorii, fie apeland TelVerde 0800 444 800 - serviciul gratuit de preluare de la domiciliu, sediu de firma sau institutie a deseurilor electrice.

410 dintre participantii la nivel national au fost norocosii castigatori ai premiilor puse in joc la tombolele locale.  Lista castigatorilor va fi publicata pe www.colecteaza.ro

In perioada evenimentului aproximativ 2800 de cetateni au apelat TelVerde 0800 444 800 in cautare de informatii despre actiunea de constientizare si colectare a DEEE desfasurata cu ocazia Zilei Internationale a Reciclarii Deseurilor Electrice in cele 32 de orase.

Cetatenii care nu au participat la aceasta actiune si vor sa scape de deseurile electrice din casa sau de la birou, pot suna gratuit la TelVerde 0800 444 800 - serviciul national de colectare gratuit de la domiciliu, sediu de firma sau institutie. Acesta este un SERVICIU PERMANENT de care cetatenii din intreaga tara pot beneficia, printr-un simplu apel la TELVERDE 0800 444 800!

Conform procedurii de functionare a serviciului, dupa ce ati facut o comanda la TelVerde 0800 444 800, veti fi contactat de Serviciul Local de Colectare de pe raza judetului dvs. Impreuna veti stabili ziua si intervalul orar in care va avea loc ridicarea deseurilor electrice. Termenul pentru a primi telefon din partea echipei locale este de 3 zile lucratoare, din ziua urmatoare inregistrarii unei comenzi in call-center. Persoanelor juridice li se ofera documentele necesare de casare. TelVerde 0800 444 800 este un numar apelabil gratuit, din orice retea de telefonie fixa sau mobila, disponibil de luni pana vineri, intre orele 9.00-17.00.

Legislatia specifica si obligativitatea colectarii selective a DEEE au ca motivatii principale protectia mediului, a sanatatii populatiei si a resurselor pamantului de efectele negative, iremediabile, ale deseurilor electrice. Acestea au in structura lor componente non-biodegradabile, ce contin substante toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau in natura, aceste substante polueaza solul, aerul, apa si ne afecteaza tuturor sanatatea.

Alege sa respecti nu doar legislatia, ci intreaga comunitate din care faci parte si, mai ales, mediul inconjurator - colecteaza deseurile electrice! Fii mereu informat - intra pe www.colecteaza.ro si pe facebook.com/asociatiarorec.ro

 

Persoana de contact pentru detalii si informatii:

 

Andreea Idriceanu Calev

Communication manager

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec

Mobil: 0751 302 101

www.rorec.ro

 

 

 

0 comentarii2961 vizualizări27 octombrie 2020
rss 2.0
rss 2.0