Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Romsilva participa la Forumul Padurilor, Industriei Lemnului si Bioeconomiei - editia 2020.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva sustine Forumul Padurilor, Industriei Lemnului si Bioeconomiei, organizat de Comunitatea Forestierilor din Romania - Fordaq si va invita sa participati joi, 26 noiembrie 2020, incepand cu ora 10.00, la cea de-a IV-a editie a acestui eveniment.

Anul acesta, din motive de siguranta sanitara, Forumul se va desfasura in format online si va permite accesul tuturor celor interesati de domeniul padurilor si al industriei lemnului.

Tema centrala a editiei din acest an a Forumului Padurilor, Industriei Lemnului si Bioeconomiei este "Rolul central pentru lemnul provenit din paduri gestionate durabil in noua bioeconomie", ca resursa regenerabila, in strategiile de recuperare economica si dezvoltare a unei economii neutrale climatic.

In cadrul dezbaterilor vor fi luate in discutie rolul padurii si al industriei bazate pe lemn in contextul Pactului Verde European, folosirea conceptelor inovative bazate pe lemn ca resursa regenerabila cu amprenta mica de carbon in conformitate cu cerintele Planului de Recuperare si Rezilienta, evaluarea de mediu a amenajamentelor silvice si conservarea biodiversitatii, procedura de infrigement pe domeniul padurilor deschisa de Comisia Europeana, solutii pentru cresterea eficientei energetice a lemnului pentru foc si principiile pentru o noua strategie padure-lemn si oportunitatile de finantare a sectorului.

Pe agenda evenimentului sunt incluse interventii din partea reprezentantilor Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, administratorilor de paduri din Romania si mediului academic, iar dezbaterile vor fi moderate de Catalin Constantin Tobescu, presedintele Asociatiei Industriei Lemnului - Prolemn.

Evenimentul va fi urmat, la ora 13.00, de o conferinta de presa online in cadrul careia organizatorii vor raspunde intrebarilor jurnalistilor. Participarea  la Forumul Padurilor, Industriei Lemnului si Bioeconomiei  este  deschisa,  persoanele interesate putand sa se inregistreze online accesand urmatorul link:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_mm--7CaCRKWe5_WEWq5K_A

 

 

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza sustenabil 3,13 milioane hectare paduri aflate in proprietatea publica a statului roman, aproximativ 48% din totalul padurilor la nivel national si sustine folosirea lemnului, resursa regenerabila, ecologica si indispensabila traiului zilnic, subliniind ca un management durabil al padurilor asigura accesul pe termen lung la aceasta resursa.

Mai multe detalii despre eveniment gasiti pe urmatorul link, unde este publicata si modalitatea de inregistrare pentru accesul online: Eveniment: 26 noiembrie 2020- Forumul Padurilor, Industriei Lemnului si Bioeconomiei.

 

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 Bucuresti, 25.11.2020

0 comentarii2422 vizualizări25 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0