Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Miercuri 14 Aprilie 2021 - 14587
Romsilva ofera la vanzare peste 40 de mii de Pomi de Craciun in perioada sarbatorilor de iarna.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva ofera la vanzare pentru sarbatorile de iarna din acest an 42.624 de Pomi de Craciun, majoritatea recoltati din culturi specializate in pepinierele silvice.

Din acestia, 28.799 sunt din specia brad si 13.825 sunt din specia molid sau alte specii de rasinoase. In acest an, cei mai multi Pomi de Craciun provin din culturile specializate din pepinierele silvice proprii, 32.850 de bucati, in timp ce doar aproape 20%, adica 9.774 de bucati, provin din lucrari silvice de ingrijire a padurilor, prin care se extrag arborii tineri din regenerarile naturale cu o densitate excesiva.

Preturile de vanzare pornesc de la 15 lei pentru Pomii de Craciun cu o inaltime de pana in 1,3 metri si ajung la 35 lei, cu TVA inclus, pentru exemplarele cu inaltimea intre 2 si 3 metri. Solicitarile pentru exemplare de peste 3 metri inaltime sunt considerate comenzi speciale.

Pomii de Craciun sunt vanduti la sediile ocoalelor silvice, iar persoanele fizice au prioritate la achizitionarea acestora. In cazul in care unitatile din subordinea Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva vand Pomii de Craciun in piete sau alte locuri amenajate, costurile de transport, manipulare si depozitare vor fi incluse, suplimentar, in pretul final de vanzare.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva sustine si promoveaza achizitionarea Pomilor de Craciun autohtoni si incurajeaza cumpararea pomilor cu radacina protejata sau plantati in ghivece, care vor putea fi replantati dupa sarbatorile de iarna.

Mentionam ca in aceasta perioada, angajatii Romsilva vor participa, ca in fiecare an, alaturi de Politia Romana, Jandarmeria Romana si Garda Forestiera la actiuni de control in fondul forestier, pe drumurile publice si in locurile de vanzare pentru a preveni taierile ilegale si a sanctiona comertul ilegal cu Pomi de Craciun.

          Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare fond forestier proprietatea publica a statului, aproximativ 48% din totalul padurilor la nivel national.

 

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 

0 comentarii2219 vizualizări11 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0