Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Prin Spatiul Privat Virtual poate fi solicitata fisa pe platitor simplificata.

Ministerul Finantelor Publice in colaborare cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala  au implementat  posibilitatea contribuabililor de a solicita,  prin Spatiul Privat Virtual, incepand cu 1 iulie 2020, fisa pe platitor simplificata.

Simplificarea fisei pe platitor a avut drept scop separarea datelor care nu mai prezinta interes, astfel ca nu vor mai fi vizualizate informatii cu privire la creantele fiscale care au fost stinse.

In cazul contribuabililor care nu inregistreaza obligatii fiscale restante sau sume platite in plus, ori aceste obligatii fiscale restante sunt aferente anului curent, fisa pe platitor simplificata va cuprinde informatii de la 1 ianuarie a anului in care este pusa la dispozitie .

Totodata, in cazul contribuabililor care inregistreaza obligatii fiscale restante ori sume platite in plus, fisa pe platitor simplificata va cuprinde informatiile aferente acestora, incepand cu data de la care acestea au luat nastere.

Reamintim contribuabililor ca, incepand cu 15 mai 2020, a fost implementata o functie de transmitere in format excel a fisei pe platitor, astfel ca, la solicitarea contribuabililor, aceasta poate fi descarcata in format excel din Spatiul Privat Virtual si cuprinde istoricul datelor, pentru a putea avea o imagine prelucrabila .

Informatii suplimentare se pot obtine:

   -accesand pagina de internet www.anaf.ro

   -telefonic, la Biroul central de asistenta telefonica a contribuabililor la numarul de telefon: 031.403.91.60.

- utilizand formularul de contact, disponibil pe site-ul www.anaf.ro, la urmatorul link: https://www.anaf.ro/asistpublic/.                                                                                                            

Baza legala: Ordinul ministrului finantelor publice nr.660/2017 privind aprobarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta intre Ministerul Finantelor Publice/organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice si alte entitati fara personalitate juridica, modificat prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2012 din 4 iunie 2020 (Monitorul Oficial nr. 494 din 11 iunie 2020).

  

 Sef administratiei,                      Compartimentul Comunicare,       

 Dorina Sanda CICIOC                         Maria BIRIS

0 comentarii4137 vizualizări09 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0