Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
ACTIUNI PREVENTIVE IN TABERE SCOLARE.

Actiuni comune ale structurilor M.A.I. din judetul Bistrita-Nasaud, pentru siguranta copiilor aflati in tabere scolare. Politistii, pompierii, jandarmii si reprezentantii Agentiei Nationale Antidrog din Bistrita-Nasaud au desfasurat astazi, 9 iulie, o activitate de informare si prevenire, cu mesaje adaptate contextului: tabara in vacanta mare.

 Asadar, aproape 100 de copii si tineri voluntari aflati in tabara organizata de Centrul Misionar de Tineret "Ioan Bunea" din Sangeorz-Bai au interactionat cu reprezentantii M.A.I., intr-o maniera relaxata, de vacanta, dar care a avut ca finalitate insusirea unor lectii care sa-i tina distanta de evenimente nedorite.

 Totodata, prezentarea echipamentelor folosite de politistii rutieri, precum aparatul alcooltest, pistolul radar, dar si echipamentele criminalistice folosite in cercetarile locului faptei au subliniat mesajul fortelor de ordine, acela ca ne dorim sa nu fie implicati in accidente rutiere, misiuni de cautare, ori salvare.

 In acelasi context, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au prezentat tehnici de prim-ajutor, descarcerare, iar jandarmii montani le-au prezentat copiilor tehnica si aparatura folosita in misiunile de cautare.

 Prin Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au fost diseminate materiale pe diverse teme preventive pentru o vacanta in siguranta.

 Astfel de actiuni se vor desfasura in perioada vacantei, atat in tabara de la Sangeorz-Bai, precum si in celelalte tabere organizate in judet, ori evenimente in care sunt angrenati copii.

0 comentarii2156 vizualizări09 iulie 2021
rss 2.0
rss 2.0