Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
UN STROP DE BUCURIE PENTRU COPII NEVOIASI.

Cincisprezece copii orfani, parasiti de parinti, cu probleme de sanatate sau care provin din familii cu dificultati financiare au fost vizitati, astazi, de politistii din Bistrita-Nasaud. Copiii, cu varste cuprinse intre 10-14 ani, din comuna Prisacani, judetul Iasi, au fost primiti cu bratele deschise in comunitatea de la Mariselu, incepand cu data de 12 iulie a.c., prin grija preotului din localitate.

Pentru ei, a fost organizata o tabara de vara si au fost primiti cu mare bucurie in familiile din localitate. Colega noastra, agent sef adjunct Aura Muresan, din cadrul Politiei Municipiului Bistrita a facut tot posibilul pentru ca cele doua fetite pe care le gazduieste sa aiba vacanta perfecta. Totodata, a organizat, zilnic, pentru cei mici activitati creative, educative si recreative.

Pentru ca au avut rezultate bune si foarte bune la scoala, cu sprijinul filialei Bistrita-Nasaud a Asociatiei Politistilor Crestini din Romania, toti copiii au primit in dar, cu mare bucurie, incaltaminte si multe surprize dulci.

In 16 iulie, politistii de la Actiuni Speciale, Criminalistic si Rutiera i-au implicat in activitati interesante cum ar fi: simularea unei cercetari la fata locului, descoperirea unor probe cu ajutorului detectorului de metale, luarea de ostatici. Politistii de la Prevenirea Criminalitatii le-au oferit brosuri cu recomandari adaptate varstei lor, iar criminalistii le-au aratat cum se ridica o urma papilara.

Autospecialele si motocicleta de la rutiera au fost luate cu asalt de cei mici, iar politistii le-au aratat cum functioneaza tehnica din dotare.

 

.

 

Tanar condamnat la inchisoare, pentru conducere fara permis

 La data de 15 iulie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de catre Judecatoria Nasaud, impotriva unui tanar de 24 de ani, din Rodna.

 Cel in cauza este condamnat la un an si 4 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si a fost incarcerat de politisti in penitenciar.

 

 

          Oprit de politistii Biroului Rutier, inainte sa produca un accident

  In aceasta dimineata, in jurul orei 02.00, politistii Biroului Rutier au depistat si oprit in trafic un autoturism care circula haotic, pe o strada din Bistrita. Conducatorul auto, un bistritean de 33 de ani, consumase alcool - valoare indicata in urma testarii cu aparatul etilotest a fost de 0,99 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Celui in cauza i-au fost recoltate probe biologice in vederea determinarii alcoolemiei, iar politistii continua cercetarile in cadrul dosarului penal intocmit pentru conducere cu alcoolemie.

 

          Pozitiv la testarea cu aparatele DRUG TEST si etilotest, risca inchisoarea

 In aceasta dimineata, in jurul orei 04.00, in urma actiunilor preventive desfasurate, politistii Biroului Rutier au intocmit un dosar penal si continua cercetarile pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 Vizat este un barbat de 32 de ani, din Bistrita, conducator al unui autoturism inmatriculat in judetul Cluj si care a fost oprit pentru control, pe o strada din Bistrita. Rezultatul testarii cu aparatul DRUG TEST a fost pozitiv in cazul substantei amphetamina, iar aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,39 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Celui in cauza i-au fost recoltate probe biologice in vederea determinarii alcoolemiei, iar cercetarile sunt continuate de politistii Biroului Rutier, in cadrul unui dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

 

 

 

0 comentarii1848 vizualizări18 iulie 2021
rss 2.0
rss 2.0