Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Luni 19 Aprilie 2021 - 14587
Pachete pentru 180 de familii.

Asociatia Filantropia Ortodoxa Filiala Bistrita-Nasaud, prin Cantina sociala Sfanta Mucenita Filofteia din municipiul Bistrita, care ofera zilnic, de luni pana vineri masa de pranz unui numar de peste 80 de persoane, iar in ajunul marilor sarbatori de peste an ofera ajutoare consistente familiilor nevoiase din judetul Bistrita-Nasaud, si acum, cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Pasti, a venit in sprijinul celor nevoiasi pentru ca si ei sa simta bucuria Sfintei Invieri.

S-au oferit pachete cu alimente de baza si produse traditionale, produse medicale, de igiena, de curatenie, haine, incaltaminte, dulciuri, fructe, sucuri si jucarii pentru cei mici, unui numar de peste 180 de familii aflate in evidentele noastre, pachetele cantarind intre 30 si 40 de kilograme, in functie de numarul de membri din fiecare familie, cu un total de peste 9 tone de alimente, astfel incat toate persoanele care au apelat la sprijinul nostru au fost ajutate.  

Aceasta lucrare misionara a fost posibila datorita donatiilor primite de la bunii nostri credinciosi indrumati de catre preotii parohi din Protopopiatele Bistrita, Beclean si Nasaud.

De asemenea, un sprijin deosebit l-am primit prin intermediul Sectorului Misionar Social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului din partea magazinului Peny, la care se adauga donatiile primite de la partenerii nostri Selgros Bistrita, in valoare de aproximativ 1500 lei/ saptamana, prin proiectul national "Masa Bucuriei".   

De aceste daruri s-au bucurat si persoanele cu deficiente de auz din municipiul Bistrita, aflati in grija parintelui Catalin Milesan, dar si persoanele private de libertate din Penitenciarul Bistrita, care nu au de la cine primi vizite, carora impreuna cu parintele Ionut Vlasin, le-am oferit alimente traditionale, sucuri, fructe si produse de igiena. 

Persoanelor aflate in grija noastra la Centrele rezidentiale pentru persoane varstnice si cu nevoi speciale de la Cusma, Maieru si Tarlisua, li se ofera toata asistenta spirituala specifica acestei perioade si li se pregateste masa traditionala de Sfintele Pasti intr-o atmosfera crestina si familiala.  

        Multumim tuturor celor care au facut posibila aceasta lucrare a Sfintei Biserici.

Mantuitorul Iisus Hristos, izvorul tuturor darurilor, sa ne faca pe toti partasi de lumina si bucuria Sfintei Invieri.

 

Pr. dr. Ioan Marius Pintican 

Presedinte Asociatia "Filantropia Ortodoxa" Filiala Bistrita-Nasaud

0 comentarii14196 vizualizări06 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0