Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Luni 19 Aprilie 2021 - 14587
Romanii din Villarobledo, Spania, cadouri scolare pentru copiii din Halmasau.

Ghiozdane, rechizite scolare, jucarii si dulciuri au primit copiii din satul Halmasau, de la romanii care locuiesc si lucreaza in orasul spaniol Villarobledo. Initiativa acestei donatii le-a apartinut sotilor Adelina si pr Daniel Constantin Cucul, care au apelat la enoriasii Parohiei Ortodoxe Romane Villarobledo sa contribuie la realizarea ei.

   "Ideea acestui proiect caritabil desfasurat in parohia noastra a aparut in urma cu o luna, cand ne aflam in vacanta in Romania, pentru ca suntem sufleteste legati de judetul Bistrita-Nasaud, care pentru noi inseamna "acasa". La primul contact pe care l-am avut cu parintele paroh din Halmasau, Doru Constantin Zaharie, ne-a surprins daruirea, implicarea si devotamentul dumnealui, pentru comunitatea pe care o pastoreste. Am primit binecuvantarea Preasfintitului Timotei, Episcopul Ortodox al Spaniei si Portugaliei pentru a demara aceasta campanie in parohia noastra, iar credinciosii au raspuns cu repeziciune. Am primit, de asemenea, sprijin de la firma Atlantis Tour pentru transportul pachetelor pe care le-am pregatit", ne-a marturisit d-na Adelina Cucul, care este originara din Sasarm.

    Cadourile venite din Spania i-au bucurat foarte mult pe elevii scolii din Halmasau si i-au facut sa uite, pe moment, de faptul ca scoala lor nu a fost pregatita intrutotul pentru inceputul de an scolar, curtea si holurile sale fiind inca in santier. Doar sala de clasa in care invata in sistem comasat cei 12 elevi din clasele I - VIII si cea pentru copiii de gradinita au fost mai bine pregatite, dupa cum am aflat de la preotul Doru Constantin Zaharie, care se preocupa indeaproape de imbunatatirea conditiilor oferite elevilor si prescolarilor la Scoala Gimnaziala Halmasau. "Am pus parchet, iar sub el am pus polistiren, ca sa nu le fie frig copiilor si am vopsit peretii cu lavabila alba, ca sa le asiguram conditii bune, sa le fie drag sa vina la gradinita. Mai ales ca doamna educatoare vine de la 50 de km sa fie cu ei. La fel, vrem ca si elevii sa invete in conditii bune, pentru ca doamna invatatoare Maria Bolbos isi dedica timp si inafara orelor de curs pentru pregatirea lor. Mai trebuie sa punem sobe si sa pregatim si sala profesorala. Si, mai avem nevoie si de mobilier pentru aceste sali", ne-a spus parintele Doru Zaharie.

                                                     Florin Sasarman

0 comentarii12425 vizualizări17 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0