Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diaspora Duminica 18 Aprilie 2021 - 14587
Cu barca pe lac.

Ne gasim pe pamant american intr-o zona turistica de exceptie, unde suntem inconjurati de lacuri, paduri si  vile care dau direct in lac, unde se confirma ca sub luciul apei viata clocoteste ca si la suprafata. Unele lacuri  sunt strapunse de trunchiuri de copaci milenari  pietrificati, ramasitele  fostei paduri inundate, ceea ce da farmec, originalitate si o atmosfera pitoreasca mai aparte. O fortareata verde  ce inconjoara  patria calculatatoarelor  respectiv Belvue - Redmond - Seattle cu valori in informatica dar si cu valori turistice inconstestabile, unde  varietatea formelor de relief se imbina atat de armonios dand zonei o fizionomie particulara, plina de farmec si pitoresc linistit.

      Farmecul peisagistic este un punct de referinta a zonei cat si convoiul de masini ce izbucnesc pe strazile oraselor  in jurul orei 16, cind salariatii de la Maicrosoft , in numar de peste 30 de mii ies de la serviciu indreptandu-se spre casele lor,  circulandu-se bara la bara. Fiecare fenomen are farmecul lui cu o  anumita oaza de relaxare  si incantare sufleteasca.

      Nicu si Calin, gazdele noastre de suflet ne-au facut o surpriza minunata. Au pus niste bagaje intr-o masina  si ne-au dus pe marginea lacului  SAMMAMISH, au scos bagajele pe care le-au transformat in barca  si ne-au poftit sa luam loc, invitandu-ne la o binemeritata relaxare in sanul naturii, unde se  faceau sporturi nautice si plimbari de agrement  pe acest lac cat si pe LAKE UNION sau WASHINGTON cu cea mai mare intindere peste care s-a refacut podul plutitor pe trei benzi , pe o lungime de 2,3 km care face legatura dintre orasul Belvuie si Seattle. O adevarata capodopera a  constructorilor americani. Lacurile si raul SAMMAMISH, cascada SNOQUALMIE strabat unduios zona oferind turistilor imagini de exceptie, unde culoarea de plumb a cerului se imbina cu luciul apei, iar locul de intalnire este marcat de valuri de aburi ce se ridica greoi catre cer. Spectacol inedit al naturii ca un artist cu fantezii in exces. Turistii care vin aici cauta un loc idilic in care sa se poata relaxa iar unii isi dovedesc maiestria in arta inotului sau a pescuitului.


Ioan Mititean.

 

 

 

0 comentarii14259 vizualizări22 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0