Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diaspora Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Un american face o "Pledoarie pentru familia crestina".

Referendumul pentru familie este o initiativa cetateneasca nu un demers politic. Trei milioane de romani au initiat acest referendum deoarece au dorit sa promoveze institutia familiei si sa o apere in fata agresiunii liberal-sodomite. Datorita acestui fapt, fiecare roman de buna-credinta trebuie sa considere pozitia pro-referendum ca fiind cea normala si sa actioneze in consecinta.   

Intr-o tara libera cu o majoritate crestina si democrata, nu ar trebui sa existe atata opozitie la un demers cetatenesc nepolitizat.  Cei care se opun referendumului, se opun democratiei si teocratiei, mai mult, batjocoresc dreptul celor care cer clarificarea unui articol din Constitutia Romaniei, articol ce necesita acest lucru. Referendumul a fost initiat de oameni cu credinta in Dumnezeu care doresc sa-si apere familiile, copiii si natiunea careia ii apartin.

Familia formata dintr-un barbat si o femeie, dimpreauna cu copii pe care ii au, este institutia fundamentala a societatii umane, in general, si a societatii nationale, in particular.  Inainte ca sa existe statul centralizat - regatele si imperiile, republicile si federatiile - a existat institutia familiei.  Inainte ca sa existe gimnaziile si colegiile, universitatile si academiile, a existat inalta si sfanta scoala a familiei.

In familie, fiii si fiicele neamului omenesc au fost invatati sa fie buni si harnici, ascultatori si recunoscatori, cinstiti si altruisti ca sa izbandeasca in viata si sa se ridice la statutul de oameni cucernici.

Familia mixta, asa dupa cum a fost ea randuita de Dumnezeu, a perpetuat si a consolidat rasa umana in toata istoria ei. Aceasta este familia normala, familia ce trebuie sa fie si mai departe aparata si promovata. Redefinirea acesteia nu are suport moral, stiintific si nici social. 

Dumnezeu i-a pus impreuna pe Adam si pe Eva, nu pe Adam si Bogdan sau pe Eva si Minerva.  Dumnezeu a dat si un mandat special protoparintilor nostri: "Cresteti, inmultiti-va, umpleti pamantul…" (Geneza 1:28).  Infaptuirea acestui mandat este misiunea familiei mixte asa cum a conceput-o Creatorul.  Nici un parteneriat civil, sexual ori social nu poate suplini modelul de perpetuare a rasei umane.  Cuplurile de homosexuali si lesbiene duc la uzurparea biologica si morala a rasei umane si a neamuului omenesc, mai degraba decat la perpetuarea si consolidarea acestora.

Pana in urma cu cativa ani, homosexualitatea a fost considerata o boala psihica, dar odata cu inmultirea adeptilor acestei practici pacatoase si cu iesirea lor in arena publica, presiunea ideologica si corectitudinea politica au schimbat (si continua sa o faca) optica sociala despre relatiile sodomite.  Se fac mari presiuni si se folosesc toate parghiile politice, culturale si sociale cu putinta pentru a forta acceptarea casatoriilor dintre homosexuali si pentru a le privi ca fiind normale.

Crestini fiind nu putem sa ignoram porunca dumnezeiasca despre interdictia homosexualitatii. Dumnezeu a spus: "Sa nu te culci cu un barbat cum se culca cineva cu o femeie. Este o uraciune" (Leviticul 18:22).  Mai departe citim in aceeasi carte a Torei: "Daca un barbat se culca cu un barbat, cum se culca cineva cu o femeie, amandoi au facut un lucru scarbos; sa fie pedepsiti cu moartea, sangele lor sa cada asupra lor" (Leviticul 20:13).

Prima mentiune biblica despre homosexualitate o gasim in cartea Genezei (capitolul 19) referirea fiind la cetatea Sodoma, de aici si denumirea de sodomiti.  Cand oaspetii lui Lot, nepotul patriarhului Avram, au ajuns la Sodoma ca sa-l instiinteze de pieirea cetatii si sa-l ajute sa se salveze impreuna cu intreaga familie, mai multi barbati "tineri si batrani" au venit la casa lui Lot si i-au cerut acestuia sa scoata afara pe cei doi musafiri ca sa se impreune cu ei. Lot s-a opus, ei au insistat, dar cei doi oaspeti au inchis usa si "au lovit cu orbire" intregul grup de homosexuali, asa ca nu mai puteau sa gaseasca usa.  Pacatul lor si aceasta practica sexuala nu numai ca nu au fost acceptate de Lot sau de oaspetii lui, dar au si fost pedepsite. 

In acel caz, vedem o pedeapsa dumnezeiasca imediata.  Dar El nu actioneaza asa mereu, ci acorda omului sansa intoarcerii spre El, sansa pocaintei si renuntarii la orice lucru pacatos.  In a doua parte a Bibliei, numita Noul Testament, gasim ca Dumnezeu in bunatatea Lui acorda timp si har pacatosilor si asteapta intoarcerea lor cu fata spre El. Dumnezeu doreste ca oamenii sa caute a trai in conformitate cu voia Sa, care este curatia morala, neprihanirea si sfintenia, fara de care nimeni nu va intra in Imparatia Cerurilor.  

Apostolul Pavel, inspirat de Sfantul Duh, condamna si el pacatul homosexualitatii. Iata ce spune in Epistola adresata Bisericii din Roma:

"…Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase, caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor intr-una care este impotriva firii; tot astfel, si barbatii au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor.  Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite" (Romani 1:26-28).

Ce spune apostolul Pavel aici, vis-à-vis de cauza pacatului homosexualitatii, este ca aceasta practica se datoreaza faptului ca omul alege sa nu traiasca in dependenta de Dumnezeu si nu cauta sa infaptuiasca vointa divina.  Astfel, viata unor astfel de oameni se dovedeste a fi o viata imorala, pacatoasa si vrednica de osanda.  

Daca in vremea Vechiului Testament, pedeapsa pentru pacat, in general, era imediata, dupa invatatura Noului Testament, osandirea este anuntata la sfarsit. Fiecare va primi plata pentru faradelegile sale la judecata de apoi si va fi privat de intrarea in Imparatia cereasca a lui Dumnezeu.  Iata cateva texte relevante in sensul acesta: "Nu stiti ca cei nedrepti nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu? Nu va inselati in privinta aceasta: nici curvarii, nici inchinatorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii, nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defaimatorii, nici hraparetii nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu (1 Corinteni 6:9-10).

Ca tot se vorbeste de lege si de clarificarea acesteia in aceste zile, iata ce gasim scris in Epistola pastorala catre preacuviosul Timotei:

"Noi stim ca Legea este buna daca cineva o intrebuinteaza bine, caci stim ca Legea nu este facuta pentru cel neprihanit, ci pentru cei faradelege si nesupusi, pentru cei nelegiuiti si pacatosi, pentru cei fara evlavie, necurati, pentru ucigatorii de tata si ucigatorii de mama, pentru ucigatorii de oameni, pentru curvari, pentru sodomiti, pentru vanzatorii de oameni, pentru cei mincinosi, pentru cei ce jura stramb si pentru orice este impotriva invataturii sanatoase potrivit cu Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu…" (1 Timotei 1:6-11).

Daca Dumnezeu a spus acest lucru in scripturile pe care ni le-a lasat, noi nu putem spune altfel, nu putem crede altfel si nu trebuie sa acceptam o alta invatatura despre acest subiect.  Nimeni nu este mai presus de legea lui Dumnezeu si ceea ce a instituit El trebuie sa ramana asa si sa functioneze asa.  Orice lege facuta de oameni trebuie sa se armonizeze cu legea universala a lui Dumnezeu. 

 

Suntem indemnati de Mantuitorul sa ne iubim semenii, oricine ar fi ei, prieteni sau dusmani.  Asa ca trebuie sa iubim pacatosul, dar nu si pacatul pe care-l savarseste. Putem sa ne rugam pentru pacatosi, dar nu putem accepta ca acei care traiesc in patimi scarboase si pacatoase sa dea tonul in societate cand e vorba de educatie, politica, legislatie, familie, biserica etc. 

Modelul moral matrimonial ne vine de la Ierusalim, nu de la Hollywood, de la Nazaret, nu de la Natiunile Unite.  Noi, romanii si poate majoritatea est- europenilor, suntem ahtiati dupa cultura vestica.  Trebuie, insa, sa fim selectivi, deoarece nu tot ce vine din vest este bun si vrednic de primit.  A nu accepta casatoriile dintre homosexuali sau lesbiene nu inseamna ca vom ramane in urma. Dimpotriva, vom fi inaintea celor din vest in ce priveste morala si credinta crestina cea dreapta.  Nu ne putem pune cu americanii cand e vorba de nivelul dotarii armatei ori cu germanii cand e vorba de tehnica sau cu italienii si francezii cand e vorba de creatiile artistice, dar putem fi inaintea lor intr-ale credintei, in privinta unui sistem de valori al carui reper moral este Hristos. Pe noi trebuie sa ne preocupe mai mult Imitatio Christi (Urmarea lui Hristos) decat integrarea in cultura neopagana a Europei apusene.  

Jertfirea Domnului Hristos a avut ca scop ispasirea pacatelor tuturor oamenilor.  Esenta credintei crestine consta tocmai in acest fapt: curatirea de intinaciunile pacatului prin credinta si devotiunea intru sacrificiul victorios al Mantuitorului.  Din crucea suferintelor Lui izvoraste viata morala autentica pe care suntem chemati sa o traim si sa o propovaduim.  Aceasta este voia Domnului nostru dupa cum spune si Sfantul Ioan Gura de Aur: "Crucea este vrerea Tatalui, slava Fiului, desfatarea Sfantului Duh…" (Despre Cruce, 2).       

 

Ca natiune crestina acum avem ocazia sa ne croim alta soarta morala, "sa dam dovezi la lume" ca noi suntem o tara crestina si ca tinem mai mult la vrerea lui Dumnezeu decat la ascultarea de oamenii apostaziei crestine occidentale.

 

Va indemn sa votati DA la referendumul de sambata si duminica. Va indem sa votati pentru legea Dumnezeiasca a familiei, expresie a uniunii sacre dintre barbat si femeie.

Haideti sa facem bucurie Tatalui nostru din ceruri si ca niste copii preaiubiti sa-i dam cinstea cuvenita!

Soli Deo Gloria!

 

Ioan Stir

Baylor University USA.

 

0 comentarii14413 vizualizări05 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0