Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diaspora Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
ROMANI LA MICROSOFT.

Am pornit din Cluj, de pe aeroportul "Avram Iancu", inainte de cantatul cocosilor, vineri, 19 iulie 2019, iar dupa 16 ore de zbor, cu scurte popasuri in Bucuresti si Paris, am ajuns in aeroportul din Tacoma - Seattle, o zona incarcata de verdeata, unde caprioarele si alte vietati se plimba in voie de la o gradina la alta.  

Dupa o verificare amanuntita si o interogare pe masura in favoarea securitatii, ne-am imbratisat cu cei dragi: Livia, Calina si Nicu, ne-am urcat in lift pana la etajul III, unde era parcata masina. De anul trecut au aparut in zona elemente noi, parcuri bine intretinute, baze sportive, locuri de parcare si calea ferata suspendata pe distanta Aeroport - Tacoma - Seattle, o realizare de exceptie pe circa 30-35 km.

Am ajuns la casa cu nr. 5515, casa ce ne leaga prin zeci de fire, unde este o particica din sufletul nostru, amplasata in orasul REDMOND, ce face parte din Comitatul King, Washington, aflat la 24 km de Seattle, cu o populatie de 54.144 locuitori, atestat documentar in anul 1870.
 Aici se afla Campusul Microsoft, o companie americana producatoare de software, constituita de aproape 50 de ani de catre Bill Gates, avandu-l alaturi pe Paul Allen, un inventator, antreprenor, filantrop, care a influentat multe aspecte ale vietii moderne, de la tehnologie si stiinta, la sport si muzica. Pacat ca s-a stins anul trecut, la varsta de 65 de ani!

Microsoft este lider mondial intr-o serie de programe operative pentru calculatoare Windows si MS-DOS. Este o companie care dezvolta, produce, licentiaza si face intretinerea la o gama larga de servicii, in principal legate de calculatoare.

Aici, in patria calculatoarelor, parca la fiecare pas se aude un limbaj de programare de nivel inalt, cu instructiuni din cuvinte ale limbii engleze. Compania este prezenta in peste 100 de tari, printre care si in Romania, inca din anul 1992, avand doua centre, unul de suport tehnic in Bucuresti si unul de dezvoltare, la Timisoara, cu un numar de 300 de salariati. Desi in teorie Campusul Microsoft este doar o zona, un cartier in interiorul orasului Redmond, in realitate e un adevarat oras in sine, cu magazine, restaurante, farmacii, banci, posta, cabinete medicale si ca orice oras care se respect, are si teren de fotbal, peste 100 de cladiri si tot atatea parcari subterane, retea de transport public, televiziune, cat si o echipa calificata de gradinari. Tricolorul romanesc se afla  pe catarg alaturi de celelalte tari care au salariati in cadrul Companiei, in jur de 100. Romania are aici 500 de salariati, care de la capat de lume, ne dau o lectie frumoasa si sustin cu fruntea sus ca nu se simt cu nimic inferiori printre cei 100.000 angajati de toate natiile.

Am intrat in vorba cu mai multi romani care vor fi prezenti la serata literara ce va avea loc in curand si printre altele mi-au spus "Lucram 50 de ore pe saptamana, dar ne bucuram de fiecare moment si ne impacam cu totii ca fratii. Poate ca nu exageram cand spunem ca limba romana este a doua limba a Microsoft-ului." Multi dintre romanii din companie, pe care-i avem in poza, au avansat foarte repede, printre care si nasaudenii: Nicolae Daian, Irina si Cristi Salvan, Emil Cicos, Rusu Iuliu, nasaudeni cu afinitate pentru acest domeniu, care sunt profesionisti si au urcat destul de repede scara ierarhica.  


  Ioan si Lucretia Mititean 

 

0 comentarii10500 vizualizări28 iulie 2019
rss 2.0
rss 2.0