Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diaspora Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Orasul BELLEVUE din statul Washington, o baza a culturii si turismului american.

Timp de doua zile am strabatut in lung si-n lat orasul Bellevue, situat la est de Seattle, de-a lungul apei din masivul Lake Washington, al treilea cel mai mare oras din acest stat, o baza a turismului si culturii Pacificului de Nord-Vest, ce ne ofera peisaje frumoase si spatii de delectare intr-un aer liber abundent.

          Incarcat de resurse naturale parcul din centrul orasului, Downtown Park este conceput in anul 1983, pe o suprafata de 20 ha, ca o parte vitala a comunitatii din Bellevue, ce gazduieste un numar mare de evenimente comunitare - activitati sportive, filme in aer liber, seri muzicale si literare, iar de ziua Americii, 4 iulie, au loc manifestari de mare amploare ce se incheie cu jocurile de artificii, deci un loc minunat departe de agitatia vietii cotidiene.

           Inconjurul parcului e o dovada ca am parcurs o distanta de 800 m, pe o pista  in lungul unui canal cu apa in rotatie formand o cascada a minunilor - Cascada din parc - de 240 picioare, fiind si un loc stelar pentru un picnic cu vedere la orizontul din centrul orasului si indepartat Muntele Rainier.

          Parcul este inconjurat de arbori bine intretinuti, iar cativa dintre ei au fost plantati in memoria celor cazuti in primul razboi mondial. O imbinare a farmecului natural cu evenimentele istorice. Pista de alergare este prevazuta cu 120 banci donate de cetateni pe care sunt inscriptii cu numele acestora. De straja stau sutele de arbori frumos incolonati si 60 de socluri din marmura prevazute cu lampi luminoase ce dau parcului o alta infatisare.

          Am vizitat si alte puncte cultural - turistice ca de exemplu MUZEUL DE ARTA, ce gazduieste o prezentare impresionanta a artei si designului de la artisti regionali si de la producatorii de miscari internationale. Ne ofera exponate rotative care afiseaza piese de arta marete si, de asemenea ofera vizitatorilor o privire asupra procesului necesar pentru a ajunge acolo.

           O atractie naturala de exceptie este GRADINA BOTANICA, cel mai concentrat punct de vedere al florei Pacificului de Nord-Vest ce se intinde pe o suprafata de 53 acri, o expunere urbana a frumusetii botanice. Observam expozitiile decorative, speciile native de plante, care ne ajuta sa invatam ceva mai mult despre mediul lor.

           Pe o suprafata de 320 acri se intinde Parcul natural MERCER SLOUGH, cu peste 6 km de trasee care permit sa exploram mediul umed al acestui parc natural ce gazduieste o statie de apa de 2,6 mile si o bogata ferma de afine.

           O concentratie densa de cumparaturi, mese si cazare peste noapte ne ofera  COLECTIA BELLEVUE.

           Lacul SAMMAMISH ce cuprinde 7 mile ofera deasemenea oportunitati importante de agrement, aventuri in aer liber pe tot parcursul anului, zone de picnic, lansari de nave si un loc perfect pentru a practica inotul.

           Un muzeu ce se adreseaza in special copiilor este KIDSOUEST CHILDREN'S MUSEUM, ce incurajeaza dezvoltarea celor mici. Aici copiii, se concentreaza pe domeniile cheie ale stiintei, tehnologiei, ingineriei, artei si matematicii. Muzeul este visul fiecarui copil care devine realitate invatandu-l sa se concentreze asupra interactiunii practice cu diferitele parti in miscare ale vietii. Cu mai mult de 650 programe oferite pe tot parcursul anului muzeul se adreseaza in egala masura copiilor si adultilor.

           Un loc potrivit pentru plaja si inot poate fi Meydenbauer Beach Park, in lunile de vara cand apa este suficient de calda si salvatorii la datorie.

          Am incheiat excursia noastra de doua zile la BELLEVUE ZIP TOUR, observand o alta modalitate de zbor rapid pentru a vedea natura din nord-vestul Pacificului dintr-o perspectiva noua.

 

Ioan si Lucretia Mititean.

0 comentarii10122 vizualizări12 august 2019
rss 2.0
rss 2.0