Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Familie Duminica 18 Aprilie 2021 - 14587
Denuntam excluderea de catre autoritati a cetatenilor si organizatiilor civice din campania pentru Referendum.

Comitetul de Initiativa Cetateneasca, Coalitia pentru Familie si Platforma civica IMPREUNA reclama si condamna interzicerea de catre autoritati a dreptului cetatenilor romani la campanie pentru Referendumul din 6 - 7 Octombrie 2018, la sesizarile nelegale ale unor agenti propagandistici anti-referendum. 

            La Braila, aseara, un echipaj de politie a intervenit in curtea unei Biserici si a dat jos un banner, sanctionandu-l pe preotul paroh. Este fara precedent dupa 1989 ca politia sa actioneze discretionar in incinta unei biserici, fara temei legal, intervenin din viata unei comunitati crestine, interzicand libera expresie si libera manifestare in cadrul campaniei pentru Referendumul national.

            La Bucuresti s-a dispus indepartarea materialelor de campanie pentru Referendum amplasate de cetateni prin Comitetul de Initiativa Cetateneasca si prin Coalitia pentru Familie, cu motivarea nelegala ca cetatenilor si organizatiilor acestora li s-ar aplica prevederile Legii 208/2015 si ale Legii 334/2006. De asemenea, cetatenilor romani li se interzice folosirea culorilor drapelului national in campania pentru Referendum, masura, la randulei, nelegala.

            In tara exista birouri electorale judetene care au interzis accesul liber al cetatenilor si organizatiilor acestora la serviciile de radiodifuziune si televiziune pentru campania pentru Referendum, cu aceeasi motivare nelegala.

            Aceste situatii atesta incercarea generalizata de interzicere a dreptului cetatenilor romani si organizatiilor civice ale acestora la desfasurarea unei campanii in mod liber si fara a fi discriminate, cu motivarea nelegala ca aceasta campanie pentru referendum este una electorala, avand ca actori doar partidele politice.

            Denuntam excluderea de catre autoritati a cetatenilor si organizatiilor civice ale acestora din campania pentru Referendumul din 6-7 Octombrie care nu este o campanie electorala, atragand atentia ca aceasta campanie nu cade sub incidenta Legii 208/2015 pentru ca nu se desfasoara simultan cu niciun tip de alegeri politice (art 15/1/ din Legea 3/2000) si nici a Legii 334/2006 intrucat si cetatenii - nu doar partidele politice - au dreptul la campanie potrivit art 30 din Legea 3/2000.

0 comentarii12082 vizualizări30 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0