Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 10 Aprilie 2021 - 14587
Proba scrisa la Limba si literatura romana din cadrul examenului de bacalaureat.

La a treia proba scrisa a examenului national de bacalaureat (sesiunea august - septembrie 2020), proba E).d) - proba la alegere a profilului si specializarii - desfasurata astazi, 26 august, au participat 222 candidati din cei 312 inscrisi.

Nu s-au prezentat la examen 90 de candidati, niciun candidat nu a fost eliminat pentru frauda sau tentativa de frauda si nu a avut temperatura peste 37.3 ?C. Nu s-au inregistrat situatii speciale, cum ar fi izolare la domiciliu, spitalizati/carantinati.

Subiectele si baremul de corectare pentru proba de Limba si literatura romana au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie.

Celelalte probe se vor desfasura conform urmatorului calendar:

  • 27 august: proba la Limba si literatura materna -  proba E.b)

Echivalarea si recunoasterea competentelor lingvistice si digitale se vor derula in zilele de 28 si 31 august, respectiv 1 septembrie. In acest sens, comisiile de bacalaureat din unitatile de invatamant liceal vor calcula mediile candidatilor si vor asigura echivalarea/recunoasterea nivelurilor de competenta la probele de profil din cadrul examenului national de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afisarea primelor rezultate inregistrate la probele scrise va avea loc in data de 2 septembrie (pana la ora 12:00) si va fi urmata de etapa depunerii contestatiilor, in aceeasi zi, in intervalul orar 14:00 - 20:00.

La fel ca in prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui si a prenumelui, in conformitate cu prevederile specifice in vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD).

Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic. In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic inclusiv o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sambata, 5 septembrie.

 

Biroul de presa Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

 

Str. 1 Decembrie nr.5, Cod 420080, Bistrita, Jud. B-N

Tel:    +40 (0)263 213529

Fax:   +40 (0)263 216654

www.isjbn.ro

0 comentarii908 vizualizări26 august 2020
rss 2.0
rss 2.0