Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 11 Mai 2021 - 14587
Au fost publicate rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020.

Rata de promovare inregistrata in sesiunea august-septembrie a examenului national de bacalaureat 2020 este, la nivel national, de 31,5%, in crestere fata sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%).  

In judetul Bistrita-Nasaud s-a inregistrat in aceasta sesiune o rata de promovare de 36%, cu 4,5 procente peste media nationala. 

La probele scrise s-au prezentat 465 de candidati din cei 594 de candidati inscrisi. Au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda 2 de candidati (acestia nu se vor putea inscrie la urmatoarele doua sesiuni). Situatia pe transe de medii este urmatoarea: intre 6 si 6,99 - 133 de candidati, intre 7 si 7,99 - 25 de candidati, intre 8 si 8,99 - 7 candidati. Cea mai mare medie (9,4) a fost obtinuta de un elev de la Liceul Teoretic Solomon Halita Singeorz-Bai.

Precizam ca media minima de promovare a examenului este 6 (sase), iar nota minima pentru fiecare proba scrisa este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidatilor prezenti, incluzand in aceasta categorie si candidatii eliminati.

Rezultatele (inainte de contestatii) au fost afisate astazi, 2 septembrie, in centrele de examen si pe pagina web dedicata, bacalaureat.edu.ro. La fel ca in prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, in conformitate cu prevederile specifice in vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD).

Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic, tot astazi, in intervalul orar 14:00 - 20:00. In cazul formularii si transmiterii in sistem electronic a contestatiilor, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit inclusiv o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sambata, 5 septembrie. 

 

 

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud.

0 comentarii3346 vizualizări03 septembrie 2020
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0