Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 20 Iunie 2021 - 14587
Intre 25-29 septembrie, activitatea didactica in unitatile de invatamant desemnate sectii de votare se va desfasura online.

Activitatea didactica ce presupune prezenta fizica a elevilor si a cadrelor didactice din unitatile de invatamant preuniversitar in care sunt organizate sectii de votare, se suspenda in perioada 25 - 29 septembrie. Aceasta se va desfasura exclusiv in sistem    on-line. Aceasta decizie a fost aprobata de ministrul educatiei si cercetarii, Monica Anisie, printr-un ordin transmis spre publicare in Monitorul Oficial, in urma Hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 46/2020.

 In aceasta perioada, activitatile didactice in unitatile de invatamant aflate in situatia mai sus mentionata se vor realiza conform metodologiei privind desfasurarea activitatilor didactice prin intermediul tehnologiei si al internetului, precum si pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobata prin OMEC 5545/2020.

 Procesul instructiv-educativ, "fata in fata" va fi reluat in data de 30.09.2020, conform scenariilor aprobate de catre comitetele judetene/al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta, cu respectarea tuturor conditiilor de siguranta si igiena sanitara.

 Aceasta propunere a fost agreata in intalnirea de lucru de luni, 21 septembrie, pe care ministrul educatiei si cercetarii a avut-o cu reprezentanti ai Asociatiei Comunelor din Romania, ai Asociatiei Oraselor din Romania, ai Asociatiei Municipiilor din Romania si ai Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania.

 

 .

 

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud monitorizeaza dinamica scenariilor de functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, la nivel judetean, aceasta fiind influentata de evolutia situatiei epidemiologice din fiecare localitate.

Prin urmare, astazi, 23 septembrie, in conformitate cu datele transmise de unitatile scolare, se inregistreaza urmatoarea situatie:

-  236 de unitati de invatamant in Scenariul 1 (S1): participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara

- 59 de unitati de invatamant in Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de una-doua saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie

0 unitati de invatamant in Scenariul 3 (S3): participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati/lectii online.

Consiliile de administratie de la nivelul fiecarei unitati de invatamant adopta propunerile de scenarii si, implicit, schimbarea acestora, in functie de analiza situatiei epidemiologice efectuate de catre directiile de sanatate publica si Institutul National de Sanatate Publica, de infrastructura si de resursele existente in fiecare unitate de invatamant.

Reamintim ca, potrivit ordinului comun al ministrului educatiei si cercetarii si al ministrului sanatatii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic in baza caruia unitatile/institutiile de invatamant stabilesc unul dintre cele trei scenarii de functionare este rata incidentei cumulate, respectiv: numarul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Data de referinta pentru aceste informatii este 23 septembrie, ora 12.00. 

 

 

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud.

 

 

0 comentarii3318 vizualizări23 septembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0