Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 18 Iunie 2021 - 14587
Mini-proiectul "Marul-izvor de sanatate".

La Scoala Gimnaziala Sieu-Magherus, la inceputul lunii martie 2021 a avut loc lansarea mini-proiectului "Marul-izvor de sanatate’’, al echipei de proiect formata din prof. Baciu Daniela Monica, prof.Chiciudean Viorel si prof. Mititel Ioan. Activitatile mini-proiectului se desfasoara timp de 6 luni, in perioada februarie-mai  2021, respectiv septembrie- octombrie 2021.

Cine nu-si doreste sa se bucure zilnic de gustul unui mar care-i da energie si care ii ofera oportunitatea de a fi sanatos? Cu atat mai mult ne dorim ca marul consumat zilnic sa fie produs aici la noi in in Sieu Magherus, o traditie care poate reinvia cu ajutorul elevilor nostri. Conditiile geografice si pedo -climatice ale comunei Sieu Magherus ofera un climat prielnic si o traditie veche in cultura merelor, a vitei de vie si a prunelor. 

Activitatile proiectului dau posibilitatea elevilor de a valorifica oportunitatile oferite de resursele cadrului natural local, valorizand cultura marului, ca punct de sprijin in promovarea unui stil de viata sanatos. Dorim sa implicam activ toti elevii clasei a III-a in activitati de informare, creatie, plantare, gastronomie si drumetie.

Proiectul nostru a obtinut locul I la competitia de scriere a miniproiectelor finantate de POCU in judetul Bistrita Nasaud din anul 2019.Ne bucuram de parteneri importanti care vor fi alaturi de noi: Pombis SA Bistrita, Directia Agricola Bistrita si Colegiul National Liviu Rebreanu Bistrita, profesori, specialisti agicoli, parinti si bunici. Este momentul prielnic sa facem schimbari benefice scolii si localitatii noastre.

Toate materialele necesare realizarii activitatilor propuse sunt asigurate din bugetul mini-proiectului si din sponsorizarea primita( mere si suc) oferita de partenerul nostru Pombis SA Bistrita. 

Va invitam sa fiti alaturi de noi!

Daniela Monica Baciu, coordonator al miniproiectului"Marul-izvor de sanatate"

0 comentarii1526 vizualizări02 aprilie 2021
rss 2.0
rss 2.0