Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
VERZII: Vrem salariu minim net de 3.275 de lei, nu firimituri!

Sustinem protestul societatii civile si cererile legitime ale sindicatelor de crestere a salariului minim net la 3.275 de lei. Manifestatia are loc miercuri, 9 noiembrie, ora 12.30, la Guvern. Cresterea salariul minim brut de la 2.550 la 3.000 de lei e mult prea putin, mai ales in contextul crizei energetice si a inflatiei. Cresterea de stat minimal a guvernului este sub nivelul directivei europene si sub nivelul cosului minim pentru un trai decent care stabileste stabileste salariul minim net la 3.275 de lei.

 

"Milioane de romani ar beneficia de cresterea salariului minim net la 3.275 de lei, asa cum arata calculul cosului minim pentru trai decent. Am initiat o lege care fundamenteaza salariul minim pe cos, dar Guvernul refuza sa o puna in practica. Un salariu minim crescut la un nivel decent ofera demnitate romanilor, o sansa in plus de a ramane in tara", declara Adrian Dohotaru, presedinte executiv al Verzilor.

 

"Amintesc ca Romania este antepenultima tara din UE in privinta salariului minim si ca statisticile arata ca tinerii sunt segmentul de varsta care sprijina cel mai tare cresterea salariului minim", declara Lavinia Cosma, co-presedintele Partidului Verde si co-initiatoare a legii care fundamenteaza salariul minim pe un cos de trai decent.

 

Potrivit organizatorilor, "trei actori vor purta masti cu chipurile premierului Ciuca, presedintelui PSD, Ciolacu, si ministrului Muncii, Budai". Politicienii stau la o masa "incarcata cu bunatati, fara sa le pese de cei care abia supravietuiesc, desi muncesc 8? ore pe zi", in contrast cu masa saracacioasa a romanilor pe salariul minim.

 

Indemnam romanii sa participe la protest miercuri, 9 noiembrie, de la ora 12:30, in fata Palatului Victoria, chiar in timpul sedintei saptamanale a Guvernului.

 

 

 

Biroul de presa al Partidului Verde (Verzii) 

8 noiembrie 2022

 

 

0 comentarii3927 vizualizări08 noiembrie 2022




rss 2.0
rss 2.0