Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 18 Iunie 2021 - 14587
50 de nevazatori din Bistrita au primit computere cu aplicatia BatPro de la Asociatia Lions Club Bistrita.

Clubul LIONS Bistrita, in prezenta guvernatorului Districtului 124 Romania, Daniela Holzheimer,a distribuit catre 50 de nevazatori, membri ai Asociatiei Nevazatorilor, computere reconditionate care au preinstalat softul BatPro - un soft ce permite nevazatorilor sa utilizeze calculatorul si sa navigheze pe internet cu ajutorul a doar patru taste (sus, jos, stanga, dreapta).

30 de calculatoare au fost donate de catre Clubul LIONS Deva Sarmizegetusa, fiind stranse si echipate cu aportul hotarator al clubului LEO din localitate, restul calculatoarelor fiind donate de catre L.C. Bistrita. In echiparea acestor calculatoare am fost sprijiniti de catre SC VITACOM ELECTRONICS SRL Cluj-Napoca, SC Unicart-Vab srl ne-a oferit ambalajele, iar domnii Lucian Seserman si Marius Saisuc au instalat softul. Le multumim tuturor pe aceasta cale.

 Cu ajutorul softului BatPro, persoanele cu deficiente de vedere pot accesa o colectie de peste 40.000 de carti audio, ziare, posturi de radio pe internet, informatii meteo, horoscop, curs valutar si rezultate sportive.

 Aplicatia contine si cateva cursuri interactive dezvoltate special pentru nevazator: curs de invatare a tastaturii, curs de navigare pe internet si un curs de utilizare a unui editor de texte. De asemenea, pentru petrecerea timpului liber exista si cateva jocuri incorporate: Spanzuratoarea, Sah si Trivia.

 Cu ajutorul proiectului "BatPro - Calculator pentru nevazatori" peste 350 de nevazatori din 15 localitati din Romania au acum un calculator si au invatat sa-l foloseasca rapid datorita usurintei de navigare.

 Proiectul "BatPro - Calculator pentru nevazatori" este initiat de LIONS Club Arad si este finantat de Fundatia Orange cu suma de 222.500 lei in cadrul fondului de finantare "Lumea prin culoare si sunet", editia 2016.

 Mai multe informatii despre proiect gasiti pe website-ul: http://www.batpro.org/.

Evenimentul este organizat cu ocazia Adunarii Generale a Asociatiilor de Nevazatori din Romania si se bucura de prezenta Presedintelui Asociatiei, d-l Tudorel Tupilus.

Printre invitati se numara si d-l Ladislau Boros - LC Arad si D-l Paul Fogarassy -   LC 4Family Timisoara, initiatori ai programului BatPro, d-l Florin Marin Ilies - LC Deva si nu in ultimul rand un reprezentant al Orange Romania.

Bistrita, 22 martie 2017, ora 17,30, Hotel Diana.

 


Despre LIONS Club Bistrita

Lions Club Bistrita este o organizatie de voluntariat, avand in prezent 25 membri din tot spectrul profesional si care, alaturi de alti circa 1,4 milioane de membri din mai mult de 200 tari, face parte din marea familie Lions Club International care anul acesta celebreaza 100 de ani de la infiintare. Motto-ul lionsilor de pretutindeni este "WE Serve", (noi servim) iar proiectele LC Bistrita s-au indreptat in cei 13  ani de lionism cu precadere catre domenii precum educatia, tinerii, mediul, varstnicii, dar si catre problemele de vedere, deopotriva la copii si la adulti, atat ca preventie, cat si ca tratament.

Pentru mai multe informatii despre lionism va rugam accesati www.lionsclubs.org si https://web.facebook.com/LionsBistrita/ .

 

 

Despre Fundatia Orange

Fundatia Orange este o organizatie neguvernamentala care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte filantropice menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. Anual, prin fondul de finantare "Lumea prin culoare si sunet", Fundatia Orange ofera fonduri pentru organizatii neguvernamentale care desfasoara proiecte de sanatate, educatie, cultura si integrare sociala in sprijinul persoanelor cu dizabilitati de auz si/sau de vedere. Pentru mai multe informatii va rugam accesati www.fundatiaorange.ro.

 

 Foto - Marius Chiuzan

0 comentarii8841 vizualizări22 martie 2017
rss 2.0
rss 2.0