Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Grupul TeraPlast a primit acordul de finantare pentru noua fabrica de sisteme din polietilena.

Grupul TeraPlast a primit acordul de finantare pentru proiectul "Infiintare unitate noua de productie pentru TeraPlast SA" . Proiectul are o valoare totala de 10 milioane de euro, iar ajutorul de stat reprezinta 4,9 milioane de euro. Acesta este parte din investitiile de peste 32 milioane de euro pe care Grupul le are in curs de implementare.

"Anul acesta am anuntat rezultate record, insa am fost limitati de capacitatile de productie. Faptul ca lucrarile de infrastructura au accelerat este un semn ca in sfarsit Romania se mobilizeaza spre indeplinirea obligatiilor pe care le are. Mai avem mult de lucru pana sa ajungem la un procent de 99% din populatie conectata la apa-canal si gaz, precum vecinii nostri. Avem la dispozitie fonduri suplimentare atat pentru proiecte de apa-canal, cat si pentru irigatii. Ar fi pacat ca acum cand lucrarile merg, producatorii romani sa nu poata raspunde eficient cererii din piata. Investim intr-o fabrica noua, dar odata cu asta investim in dezvoltarea productiei romanesti, in dezvoltarea infrastructurii din Romania si contribuim la echilibrarea balantei comercialea declarat Alexandru Stanean, CEO TeraPlast.

Proiectul presupune construirea unei noi fabrici in Parcul Industrial TeraPlast din Saratel, jud. Bistrita-Nasaud si achizitionarea de utilaje de ultima generatie. In noua fabrica vor fi produse sisteme din polietilena pentru apa, irigatii si gaze naturale. Proiectul va fi finalizat in februarie 2022 si va crea 80 de noi locuri de munca.

Caminele si tevile din polietilena fabricate in urma investitiei vor dubla capacitatea de productie a liniei de business Instalatii a TeraPlast SA, pe aceste grupe de produse. Caminele TeraPlast sunt utilizate in retelele de canalizare din domeniul industrial, rezidential si chiar agricol. Tevile din polietilena se adreseaza retelelor de transport si distributie apa potabila, apa de uz general, gaze naturale, telecomunicatii, canalizari sub presiune si irigatii.

Ajutorul de stat poate fi vazut ca un imprumut fara dobanda pe care compania se angajeaza sa il returneze in decurs de 5 ani sub forma de contributii salariale, impozit pe profit si impozite locale.

Astfel, in urma celor 3 proiecte de investitii pentru care a primit acordurile de finantare, Grupul TeraPlast va contribui la bugetul de stat cu 14,6 milioane de euro. Aceasta suma reprezinta contravaloarea ajutorului de stat acordat, suplimentara contributiilor structurii actuale a diviziei de mase plastice.

Pentru 2020, Grupul TeraPlast estimeaza o cifra de afaceri consolidata de 225 milioane de euro, cu 12% mai mult decat in 2019.

Divizia de mase plastice a Grupului va inregistra un profit net de 4 ori mai mare decat in 2019, ajungand la 9 milioane de euro in 2020.

 


Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator roman de materiale de constructii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling si TeraPlast Ungaria. Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup - TeraPlast SA - este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. Actiunile companiei sunt incluse in indicele de referinta al Bursei de Valori Bucuresti - BET - si, din septembrie 2020, in indicii TotalCap si MicroCap ai FTSE Russell. In cadrul evaluarii Vektor in baza a 15 criterii de comunicare in relatia cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10.

 

0 comentarii1764 vizualizări29 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0