Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
TeraPlast cumpara 70% din actiunile producatorului de ambalaje flexibile Somplast Nasaud.

TeraPlast SA, compania-mama a Grupului TeraPlast, a achizitionat pachetul majoritar de actiuni ale companiei Somplast SA din Nasaud. Aceasta achizitie este parte din strategia de dezvoltare a Grupului alaturi de investitiile de peste 32 milioane de euro care se afla in curs de implementare.

"Inca de cand am vandut Divizia Steel am anuntat ca, pentru a creste valoarea firmei, avem ca obiectiv sa crestem atat organic, cat si prin fuziuni si achizitii. Am decis achizitia Somplast deoarece este deja prezenta pe piata de folii pe care urmeaza sa intram in 2021 odata cu investitia facuta de TeraPlast Folii Biodegradabile SRL. Integrarea Somplast, dupa obtinerea avizelor de la Consiliul Concurentei, va crea o serie de sinergii la nivel de aprovizionare cu materii prime si eficientizare a utilizarii capacitatilor de productie. Nu in ultimul rand, Somplast este un simbol al industriei judetului Bistrita-Nasaud. Ar fi fost pacat ca aceasta baza industriala sa se degradeze si sa dispara. Dupa ce am anuntat doua tranzactii de vanzare a unor business-uri ale Grupului ne bucuram sa anuntam si o prima achizitie.a declarat Alexandru Stanean, CEO TeraPlast.

Aceasta achizitie este finantata din vanzarea terenului pe care functiona depozitul TeraPlast din Brasov. Acesta a fost vandut recent cu 1,3 milioane de euro, iar activitatea depozitului va fi relocata incepand din ianuarie 2021 intr-un spatiu din cadrul parcului industrial Electroprecizia in Sacele.

Dincolo de valoarea business-ului, Somplast detine in Nasaud 20.000 de metri patrati de hale, din care in prezent sunt utilizate doar 25%. Pe langa produsele pe care le fabrica, compania este si reciclator autorizat de produse din polietilena.

TeraPlast urmeaza sa preia controlul asupra Somplast dupa primirea avizului de la Consiliul Concurentei. De asemenea, compania studiaza perspectivele si altor tranzactii in Romania si in strainatate.

Grupul TeraPlast are aprobate pentru cofinantare cu ajutor de stat proiecte de investitii in valoare de 31 de milioane de euro. Pentru acestea TeraPlast va primi in total 14,7 milioane de euro ajutor de stat. Acestea vizeaza extinderea capacitatii de productie a liniei de business Instalatii si fabricarea de ambalaje biodegradabile. In urma proiectelor, vor fi create peste 200 de noi locuri de munca.

 

 

Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator roman de materiale de constructii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling si TeraPlast Ungaria.

Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup - TeraPlast SA - este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. Actiunile companiei sunt incluse in indicele de referinta al Bursei de Valori Bucuresti - BET - si, din septembrie 2020, in indicii TotalCap si MicroCap ai FTSE Russell.

In cadrul evaluarii Vektor in baza a 15 criterii de comunicare in relatia cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10.

 

 

 

0 comentarii1785 vizualizări30 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0